Analýza

Чому саме Чеська Республіка?

Основні факти про Чеську Республіку

Основні факти про Чеську Республіку

image

3 причини для переміщення бізнесу з України в Чеську Республіку

  1. Стабільність економіки: Чеська Республіка має невелику відкриту ринкову економіку, захищену від надмірного впливу внутрішніх, зовнішніх чи фінансових дестабілізуючих факторів. Рівень життя досягає 93% середнього рівня по ЄС (вимірюваного за рівнем ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності). Чеська Республіка є членом ЄС з 2004 року, членом ОЕСР та НАТО. Економіка орієнтована на промислове виробництво та сферу послуг, і тісно пов’язана із глобальними ланцюгами постачання. 
  2. Робоча сила і чеське середовище: Чеська Республіка може запропонувати високоосвідчених працівників зі знанням іноземних мов і при цьому нижчий  рівень витрат на персонал ніж у Західній Європі. Українці є найбільшою спільнотою іноземних робітників, які працюють у Чеській Республіці протягом багатьох років. Для українців чеська мова не є складною для вивчення, тому їхня інтеграція може бути дуже легкою. 
  3. Створення компанії: Утворити компанію в Чеській Республіці відносно просто – відповідно до рейтингу ведення бізнесу Світового банку, створення компанії в середньому займає 24.5 дня. Згідно з вимогами чеського законодавства відкриття спеціального (заблокованого) банківського рахунку для сплати статутного капіталу в чеському банку необхідно якщо статутний капітал нової компанії перевищує 20 000,00 чеських крон. 

Витрати на оплату праці

Середньомісячна заробітна плата становить 1488 євро, і є суттєво меншою за середній  показник по ЄС (2,552 євро). Відповідно, компанії, що працюють у Чеській Республіці, мають порівняно низькі витрати на оплату праці.

image

ВВП на душу населення за стандартом купівельної спроможності є найвищим у регіоні. 

image

Інші факти:

  • Глобальной Індекс Конкуретноспроможності: Чеська Республіка на 32му місці 
  • Рейтинг Ведення Бізнесу: Чеська Республіка на 41му місці 
  • Витрати на дослідження та розробки становлять майже 2% ВВП 
image
Považujete tyto informace za užitečné?