Lingva Polska — нова безкоштовна платформа для вивчення польської для українців

Informacje prasowe

Lingva Polska — нова безкоштовна платформа для вивчення польської для українців

Цей інноваційний інструмент, розроблений за підтримки Deloitte Poland Foundation, допомагає швидко вивчити польську використовуючи понад 10 тисяч вправ.

Варшава, 2023-11-21

З початком війни в Україні Польща стала одним із основних напрямків для українських біженців, які шукали притулку та безпеки. Дослідження Ukraine Refugee People’s Pulse, проведене Deloitte, Social Progress Imperative і Play Verto, виявило, що 22% біженців мають намір залишитися в Польщі навіть після закінчення війни. Щоб допомогти їм розвиватися в новому середовищі, Асоціація інноваційної та цифрової освіти у співпраці з Deloitte Poland Foundation розробила безкоштовну платформу для вивчення польської для українців. Lingva Polska використовує інноваційні методи навчання, які допомагають швидко вивчити основи польської мови.

Управління у справах іноземців повідомляє, що зараз у Польщі постійно проживає близько мільйона українців. Дослідження, проведене Київським міжнародним інститутом соціології у 2022/2023 роках, показало, що 22% українців знають польську мову, а 10% — вільно нею володіють. На думку авторів дослідження, основними перешкодами для вивчення іноземної мови є брак часу (38%) і брак фінансових ресурсів (33%). Однак, не знаючи польської, українці часто не можуть знайти роботу, яка б відповідала їхнім навичкам. Безкоштовний мовний курс Lingva Polska – це відповідь на виклики, з якими стикаються наші східні сусіди.

Курс базується на методиці українського поліглота та психолінгвіста Віталія Зубкова, який володіє понад 20 мовами.

Існує помилкова думка, що для вільного володіння іноземною мовою потрібно знати багато слів і правильно їх використовувати. Однак, порівняно з нашою рідною мовою, ми завжди будемо знати менше слів іноземною мовою і, по суті, відчуватимемо невпевненість або просто соромимося говорити іноземною мовою. Це проблеми, які наша програма вирішує, і користувачі поступово стають впевненими, що вони розуміють і говорять польською мовою. Вивчення мови перестає бути важкою роботою, а стає цікавою подорожжю, у якій ми змагаємось із самими собою»

- каже Віталій Зубков.

Проєкт привернув увагу Deloitte Poland Foundation який став його партнером і запропонував свою фінансову підтримку. Lingva Polska пропонує безкоштовні мовні заняття на рівнях А1 і А2.

Ми дуже раді, що зробили внесок у створення такого інноваційного та корисного інструменту. Сподіваємось, Lingva Polska допоможе багатьом українцям подолати мовний бар’єр і таким чином знайти роботу та отримати кар’єрний ріст. Дослідження, проведене Deloitte, показало, що 22% українських біженців мають намір залишитися в Польщі навіть після закінчення війни, і вивчення нашої мови є одним із способів допомогти їм почати життя та розвиватися в новій країні.

– каже Адам Марюк, президент правління Deloitte Foundation Poland

Курс, створений Асоціацією інноваційної та цифрової освіти, зараз є найпопулярнішим онлайн-мовним інструментом в Україні. Lingva Skills, розроблена Асоціацією, доступна англійською та німецькою мовами, тепер також і польською. Платформа занесена до Книги рекордів України як найбільший в Україні освітній онлайн-проєкт.

Lingva Polska – це підсумок нашого багаторічного досвіду навчання іноземних мов для Українців. Користувачам буде запропоновано 10 тисяч різноманітних вправ і вивчити найпопулярніші фрази, які можна впевнено використовувати в повсякденному житті. Ми приділили максимум уваги розробці цього продукту. Усі елементи системи були ретельно розроблені та містять власні візуалізації, які супроводжують матеріали чи діалоги, які читають професійні носії мови. Платформа пропонує безкоштовні курси А1 і А2. Більш просунуті рівні в розробці. Також ми створили відеоінструкцію, як користуватися платформою

- каже Марія Богуслав, виконавчий директор Асоціації іноваційної та цифрової освіти.

The Платформа доступна на сайті lingvapl.org.

Czy ta strona była pomocna?