Crunch time IX: Dane v digitálnom svete | Deloitte Slovensko

Poznatky

Crunch time IX: Dane v digitálnom svete

Digitálna transformácia daní a úloha financií

Pri realizácii veľkých projektov, či schvaľovaní výdavkov na technológie, majú hlavné slovo zvyčajne financie. Dane sa príliš často dostávajú k slovu až vtedy, keď treba riešiť vážne problémy. Našťastie, toto sa začína meniť.

Dôvod je jednoduchý: vďaka novým nástrojom na modelovanie dát je možné prinášať daňový pohľad na rôzne finančne náročné situácie v reálnom čase. To znamená, že biznis lídri môžu takto získané poznatky využiť ešte skôr, ako budú musieť prijať rozhodnutie. Kým však tento nový prístup bude bežný, musia  daňové oddelenia spolu so zvyškom spoločnosti, prejsť modernizáciou.

Pozrite si ďalšie správy a prípadové štúdie zo série „Crunch time“

Pozrite si aj ďalšie štúdie a príručky z oblasti Financií v digitálnom svete (Finance in a Digital WorldTM ) v rámci série Crunch time a prečítajte si prípadové štúdie o digitálnej transformácii v sektore financií.

Nech už je váš pohľad na svet akýkoľvek, jedno je isté: od cloud computingu cez robotiku až po analytiku, kognitívne technológie a blockchain, nová éra digitálnych technológií zásadne mení spôsob práce vo svete financií.

Bolo to užitočné?