«Делойт» допоможе визначити потреби  українських біженців в Польщі

Informacje prasowe

«Делойт» допоможе визначити потреби українських біженців в Польщі

Нова ініціатива, реалізована у партнерстві між Social Progress Imperative і Play Verto, задля адаптації підтримки до потреб біженців, що змінюються з часом.

Варшава, 18.10.2022

За оцінками ООН, у Польщі зареєстровано понад 1,4 мільйона українських біженців. З продовженням війни потреби біженців розвиваються і стають більш довгостроковими. «Делойт» разом зі своїми партнерами, Play Verto та Social Progress Imperative, запускає дослідження «Настрої українських біженців», щоб допомогти тим, хто тікає від війни, отримати правильну допомогу.

Гуманітарна криза, спричинена російською агресією проти України, є найбільшою, з якою зіткнулася Європа з часів Другої світової війни. За шість місяців вторгнення мільйони українських громадян залишилися далеко від батьківщини. Спеціальна допомога, яку державні установи та західні партнери пропонують біженцям з початку війни, не може задовольнити всі їхні потреби, зокрема, щодо житла, роботи та медичного обслуговування, тощо. 

«Делойт» у партнерстві з некомерційною організацією Social Progress Imperative та соціальним підприємством Play Verto проведуть унікальне дослідження «Настрої українських біженців», щоб допомогти зрозуміти поточну реальність біженців, визначити їхні нагальні потреби та перешкоди, а також надати інформацію, яка може оптимізувати їх підтримку.

На сьогодні гуманітарна криза є довгостроковою проблемою. Наші зусилля, спрямовані на допомогу тим, хто втік від війни, повинні найбільш ефективно відповідати потребам, з якими біженці стикаються найбільше. Разом із нашими партнерами ми працюватимемо над тим, щоб перетворити допомогу, яку поляки надали своїм східним сусідам, на ефективний інструмент підтримки біженців. Ми віримо, що ця пілотна програма допоможе розподілити наявні ресурси та стане корисним інструментом для вирішення будь-яких майбутніх криз

– зазначає Томаш Коник керівний партнер групи компаній «Делойт» в Польщі та країнах Балтії.

Основна мета дослідження «Настрої українських біженців» полягає у відстеженні змін у потребах людей, які тікають від війни. Дані, отримані за допомогою Індексу соціального прогресу щодо спроможності приймаючих громад, будуть поєднані з відгуками та поглядами біженців. Для цілей ініціативи компанія Play Verto розробила спеціальне опитування у формі гри, яке допомагає сформувати зв’язок з окремими людьми та їхніми сім’ями і відстежувати їх потреби, що змінюються з часом. Отримана інформація буде передана організаціям та установам, які надають допомогу, ресурси й послуги в сфері життєзабезпечення. Цей проект було схвалено колишнім президентом Сполучених Штатів Біллом Клінтоном та заснованою ним ініціативою Clinton Global Initiative, яка об’єднує світових лідерів для підтримки сталого розвитку і боротьби зі зміною клімату.

Майкл Грін, генеральний директор Social Progress Imperative, зазначає:

Нам потрібно реагувати на цю безпрецедентну кризу не тільки розумом, але й серцем. Результати дослідження «Настрої українських біженців» допоможуть забезпечити більшу дієвість та ефективність заходів реагування

Пілотний запуск опитування «Настрої українських біженців» здійснюється в Польщі, оскільки саме тут проживає найбільша кількість українських біженців. Це спільна ініціатива, організована зусиллями компаній Social Progress Imperative і Play Verto за підтримки компанії «Делойт», метою якої є дослідження індивідуальних потреб біженців у країнах, що їх приймають, і визначення найкращих ресурсів, доступних у регіоні, для їх задоволення. У майбутньому ми маємо намір поширити опитування для аналізу обставин переміщених осіб у інших приймаючих країнах.

Майк Сані, генеральний директор Play Verto, зауважує:

Голос спільноти українських біженців має бути почутим. Лише маючи повне розуміння їхніх потреб, які з часом змінюватимуться, уряд, міжнародні організації, недержавні організації та бізнес можуть ефективно задовольняти ці потреби

Долучіться до дослідження тут: https://verto.global/refugeepulse

 

Про дослідження

Дослідження «Настрої українських біженців» розроблено за міжнародними стандартами з дотриманням принципу поваги до прав людини й вимог Загального регламенту ЄС щодо захисту даних (GDPR), який захищає персональні дані та конфіденційність осіб у ЄС та Великій Британії. Використовуючи провідну світову технологію Play Verto, опитування розроблено для залучення респондентів і відстеження їхніх думок протягом певного часу. Останній розділ дослідження допомагає краще зрозуміти нагальність потреб респондентів шляхом збору якісних даних, які стануть основою для подальшого аналізу й формування звітності та, що найважливіше, допоможуть визначити пріоритетні напрями підтримки.

Social Progress Imperative – це некомерційна організація, яка першою почала оцінювати речі, які дійсно турбують людей, використовуючи Індекс соціального прогресу. З 2014 року за допомогою Індексу соціального розвитку вимірювали реальну якість життя більш ніж у 160 країнах і відстежували розвиток світу на шляху реалізації Цілей сталого розвитку. Індекс соціального розвитку також використовується партнерами по всьому світу, зокрема Європейською Комісією, для порівняльного аналізу ефективності регіонів, міст і громад.

Play Verto - це соціальне підприємство, що спеціалізується на залученні громад до дослідження та соціального впливу. Play Verto допомагає організаціям створювати унікальні й автентичні кампанії, які відповідають їхнім місіям і баченню, а також використовує ігровий досвід, щоб залучати спільноти до найважливіших питань.

Підписка:
 Якщо ви хочете отримувати сповіщення про нові прес-релізи Deloitte, відвідайте www.deloitte.com/pl/subskrypcje

Czy ta strona była pomocna?