Globális humán erőforrás trendek 2016-ban

Elemzések

Globális humán erőforrás trendek - 2016

A jövő szervezete: Rendszerszinten más

Napjainkban a hatékony szervezetek önálló felelősséggel felruházott munkacsoportok köré épülnek, tevékenységük egy új vezetési modellen alapul, és a globális szemléletű vezetők egy új generációja irányítja őket. Ezek a szervezetek rendszerszinten mások. Az idei felmérésben több mint 7000 HR és üzleti vezető vett részt 130 országból. A kutatás alapján tíz trendet sikerült azonosítani olyan területeken, mint a szervezeti struktúra és a vállalati kultúra, a képzés, vezetés és munkaerő-menedzsment, vagy általában a HR terület.

Az Önök szervezete is felkészült?

Napjainkban mindent elsöprő globális folyamatok formálják át a munkahelyeket, a munkaerőt és magát a munkavégzést Miután a vezetők évekig szinte hiába küzdöttek a dolgozók elkötelezettségének növeléséért, a munkaerő hatékonyabb megtartásáért, a vezetés minőségének javításáért és a vállalati kultúra erősítéséért, felismerték, hogy változásra van szükség a szervezeten belül.

A cégeket és azok HR tevékenységét négy kritikus erő befolyásolja (a demográfiai átalakulás, a digitális technológia felemelkedése, az üzleti modellek gyors innovációja, valamint a munkáltató és a munkavállaló viszonyának társadalmi hátterű átalakulása), ez pedig olyan munkaerőpiaci kihívásokat és lehetséges megoldásokat eredményez, amelyek gyökeresen különböznek azoktól, amelyekkel a vezetők korábbi generációi találkoztak.

Töltse le a teljes tanulmányt

Globális humán erőforrás trendek a múltban

Melyek azok a trendek, amelyek az elmúlt években hatással voltak a HR területre és a munkaerőpiacra?

A Deloitte 2012 óta végez globális kutatásokat a humán erőforrás trendekkel kapcsolatosan, és ez idő alatt egy olyan tudásanyagot halmozott fel, amely a HR terület, a munkaerőpiac és a kapcsolódó technológiai témák eddigi legátfogóbb és legnagyobb időszakot lefedő elemzései közé tartozik. A múltbeli tendenciák vizsgálatával mélyebben megismerhetjük a munka világát befolyásoló hosszú távú, illetve kialakulóban lévő trendeket.

Globális humán erőforrás trendek a gyakorlatban

A munkavégzés módja, helyszíne, de még a célja is folyamatosan változik. Vajon az Önök szervezete számára is adottak a feltételek ahhoz, hogy kihasználja a jelenben rejlő lehetőségeket, és felkészülten várja a holnapot? A Deloitte szakértői készséggel állnak rendelkezésére.

Készüljön fel már most a jövőre!

A Deloitte számos olyan megoldást kínál, amelyek segítségével az Önök szervezete nem csak reagálni lesz képes napjaink humán erőforrás trendjeire, de előre felkészülhet a jövő változásaira is.

Emberi erőforrás

A mai üzleti kihívások a HR-, tehetséggondozási és szervezeti prioritások új hullámát hozzák magukkal. A Deloitte "Human Capital" szolgáltatásai a kutatás, elemzés és iparági ismeretek segítségével tervezik és hajtják végre a kritikus fontosságú programokat, melyek a vállalkozásközpontú HR-től az innovatív tehetséggondozási és vezetői programokon keresztül a változáskezelési programokig terjednek.

A jelen kiadvány kizárólag általános jellegű információkat tartalmaz, és nem minősül a Deloitte által nyújtott számviteli, üzleti, pénzügyi, befektetési, jogi, adó-, illetve egyéb szakmai tanácsadási szolgáltatásnak. A jelen kiadvány nem helyettesíti a felsorolt szakmai tanácsadási szolgáltatásokat, és nem szolgálhat olyan lépések, illetve intézkedések alapjául, amelyek kihatással lehetnek az Önök üzleti tevékenységére. Minden olyan döntés meghozatala előtt, amely befolyásolhatja a cég üzletvitelét, kérje ki egy képzett szakmai tanácsadó véleményét. A Deloitte nem vállal felelősséget olyan kár tekintetében, mely a jelen kiadványban hivatkozott információ felhasználásából ered.

Emberek sétálnak
Hasznosnak találta?